Kvalitet när det smakar som bäst

Med äkta råvaror och utan artificiella tillsatser skapar vi praliner och andra chokladprodukter som smakar fantastiskt. Den lena strukturen och de rena smakerna är vårt signum. Lägg till det vårt nystartade fik där Fridas goda bakverk och smörgåsar mättar både mage och stillar suget.

Det är något magiskt…

..och fascinerande över de Öländska slätterna. Genuinitet och transparens genomsyrar det Öländska. Det är unikt. Det är äkta. Det är ärligt. Klimatet har i alla tider varit hårt vilket präglat både natur och människa.

Denna kamp har givit människa och natur en speciell egenskap av överlevnadsstrategi. Naturen har utvecklat arter som inte återfinns någon annanstans, och männskan har blivit skicklig på att utnyttja och förädla dessa resurser. Det har skapats en djup förståelse för råvaror och en lika djup respekt för hantverksskicklighet och förädling. Det Öländska har för detta under årtusenden fascinerat, uppskattats och älskats av omvärlden.

Kvalitet när det smakar som bäst

Sött&SaltFamiljerna Dannberger och Bremefors har förverkligat en dröm och en vision om en Öländsk chokladfabrik. Ödet förde dem samman med chocolatiern Sylvain Marron och de förverkligade en dröm att med Ölands unika miljö och växtrike som inspiration skapa exklusiva kvalitetspraliner. I Juli 2010 såg de första pralinerna dagens ljus. Nyfikenhet och experimentlusta har fört dem vidare från det Öländska in på fler spännande smaker.

Med övertygelsen att genuint hantverk och råvaror av högsta kvalitet ska genomsyra alla led har dessa Ölänningar nu påbörjat ytterligare ett kapitel i Ölands och chokladvärldens historia.

”Hantverkarfik”

Vi har sedan januari 2017 även utökat med ett fik med matiga mackor, baguetter och frallor. Antingen tar du med dig eller så slår du dig ner hos oss.

Här har Frida även tillverkning av diverse bakverk – ofta med choklad som ingrediens. Vad sägs om biskvier med chokladkräm och doppade i 70% choklad… Dessa hittar du även i vårt hamncafé.

Vad har vi för sortiment?

Choklad: Vi har praliner i ca 19 olika smaker under hela året, vilket utökas när vi närmar oss jul till ca 24 pralinsorter. Året om finner du storsäljarna Sött & Salt, Öländsk Getost m.fl.  Pralinerna finns packade i olika 12-pack som lämpar sig utmärkt som presentalternativ. Lägg till det våra tunna bräck i 8 olika smaker, samt våra tjocka bräck med hasselnötter eller mandlar som du köper i lösvikt.

Smörgåsar och baguetter: Storsäljaren är vår egentillverkade Pannbiffsmörgås och våra räksmörgåsar. Men här finner du även Falukorvssmörgåsar, Kycklingbaguetter, Tonfiskbaguetter, Ost- eller Skinkfrallor m.m.

Stolt leverantör till Nobel Nightcap

Stolt leverantör till Nobel Nightcap

Europeiska Unionen, Europeiska regionala utvecklingsfonden.