Hamncafé och butik

Med ett fantastiskt läge längst ut på södra hamnplan i Färjestadens hamn ligger vårt hamncafé och chokladbutik. Här hittar du vår egentillverkade glass och choklad. Numera kan ni även avnjuta italienska och öländska delikatesser tillsammans med något gott att dricka – vi har fullständiga rättigheter. Eller varför inte en god kopp italiensk espresso av märket Fogarolli...

Café med fullständiga rättigheterWGC18_Rekommenderad_2018

Nu kan ni njuta av italienska och öländska delikatesser tillsammans med gott vin – rosé, vitt eller rött och öl från Sverige, Island, Spanien, Italien och England.
Från det lilla italienska charkuteriet Gombatelli – som varit i samma familj sedan 1797 – hämtar vi våra salamis och lufttorkade skinkor. Från samma region i Toscana kommer pecorino och parmesanost. Detta blandas med godsaker från Öland, bland annat ostar från Ölands Köksmejeri och Hagelstads gårdsmejeri samt salami från Ölands Kvalitetsprodukter.

Det är också med stolthet vi för fjärde året i rad blivit rekommenderade som ett av Ölands bästa caféer av White Guide!

Glass från grunden

Sedan våren 2013 tillverkar vi glass från äkta råvaror i vår lilla glassfabrik i Färjestaden. Den italienska glassmästaren Martin Gregori har hjälpt oss att få fram fantastiska gelato (glass baserad på mjölk) och sorbeter (baserat på vatten). Mjölken tar vi från Emå mejeri.
Det går utmärkt att köpa i strut eller bägare. Men också ta med hem i 0,5 liters eller 1 liters förpackning.

Lägg till det våra goda chokladprodukter som givetvis alltid står i centrum. Praliner i många smaker och bräck i olika tjocklekar och olika smaker.


Fairtrade och ekologiskt kaffe

Baristorna Cristina Fogarolli och Sebastian Ryberg tävlar för baristalandslaget, har tävlat i VM i latteart och har skapat espressomärket Fogarolli tillsammans med ett litet rosteri i norra Italien.
Kaffet är Fairtrademärkt, ekologiskt och miljökompenserat.

Cristina Fogarolli berättar om kaffeblandningen
Caffè Fogarolli är en unik mix av tvättade arabicabönor från Syd- och Centralamerika som ger en rund och fruktig karaktär. Balanserad syrlighet som från perfekt mogen frukt och toner av mörk choklad är förnimmelser som återfinns i den länge kvarhållande smaken. Mina studier i den italienska kaffekulturen tillsammans med min filosofi att ständigt sträva efter högsta kvalité resulterar i Fogarolli, ett kvalitetskaffe framtaget för att utmärka sig och göra skillnad.